Fyr med træ og spar

Det er ikke kun træ til haven som vi kan have brug for som boligejer. Der er nemlig i disse tider stor fokus på hvordan man billigst kan fyre op i boligen og her er en af de billigste løsninger fyring med træ i form af træpiller og det kan du spare mange penge ved at gøre, men hvorfor gør alle så ikke bare det?

Spar op til 70% på varmeregningen med et træpillefyr

Når du som husejer netop i disse tider står med en enorm varmeregning efter vinterens kolde måneder, er det ikke så underligt at der begyndes at overvejes hvorvidt det er muligt at spare penge med andre fyringsmetoder. Mange ser på grøn energi som f.eks. når man installerer en luft til vand varmepumpe, men faktisk er der en metode mere der kan være meget besparende, nemlig fyring med træpiller.

Et træpillefyr er ikke noget vi som sådan tænker som en løsning i første omgang, når vi overvejer et bedre alternativ til f.eks. oliefyret og det kan hænge sammen med at vi selvfølgelig ikke kan se hvordan afbrænding kan være bedre fordi det forurener det mere end hvis man f.eks. har en varmepumpe der benytter luft vi i forvejen har til rådighed, men ser man på det økonomiske spekter, så er der mange penge at spare og afhængigt af hvilken opvarmning du har på stående fod, så kan der spares helt op til 70 % på regningen med et pillefyr.

Du skal være arbejdsom hvis du skal holde et pillefyr

Et pillefyr er dog den opvarmningsmetode, som der ret sikkert kræver mest overvågenhed og der følger også lidt praktisk arbejde med sådan en fætter. Først og fremmest kan der nævnes arbejdet ved at modtage træpillerne som er små piller af presset træ. Disse træpiller kommer i sække, der skal stables og opmagasineres og for at opnå størst besparelse er der her oftest tale om et hjemkøb af et stort parti piller.

Når først pillerne er i hus og de er blevet stablet, så er arbejdet ikke slut for der er også noget vedligehold der ugentligt kræver din opmærksomhed. Du skal jævnligt fylde flere træpiller på dit fyr, men du bliver også nødt til at rengøre sneglen og beholderen så de pressede træpiller ikke blokerer for løbende indtagning og får sneglen til at sætte sig fast.

I og med at du brænder af, vil der også være behov for at skille dig af med aske fra tid til anden, så der er altså rigeligt med arbejde der følger med, men hvis man udelukkende ønsker at spare penge, er et træpillefyr en god investering der hurtigt har tjent sig hjem igen.