Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Træbeskæring og træfældning af æbletræer gør dem sundere

Som så mange andre haveejere, har du sikkert et væld af planter, buske, blomster og træer i din have. Når sommeren går på hæld, er det på tide at gøre haven klar til efteråret og vinteren.

Hækken skal klippes, græsset skal slås, havemøblerne skal ind og du skal have undersøgt, om der er nogle særlige foranstaltninger, du skal have taget dig.

Det er nemlig sådan, at en træbeskæring af æbletræ aldrig er en dårlig idé, og er smart, så du kan undgå fældning af æbletræ efter vinteren. Hvis du har mange æbletræer eller andre frugttræer, så kan du læse med her og blive lidt klogere på, hvorfor det er smartest at starte med at beskære dit æbletræ frem for at fælde det.

Undgå træfældning af æbletræer ved at beskære dem

Et dejligt sprødt æble fra haven rimer næsten på dansk efterår. Måske har du så mange æbler, at du også bager æblekage, eller stiller en lille kasse ud på fortovet, så forbipasserende kan tage et æble med hjem. Et æbletræ har bedst af at blive beskåret med jævne mellemrum. På den måde hjælper du træet til at være sundt, så der kan komme nye grene og skud, og de gamle kan blive udskiftet.

Det hjælper desuden på, hvor modstandsdygtigt dit træ er, og dermed også på, hvor mange æbler, som du kan forvente, og hvor mange år dit æbletræ vil overleve og vokse sig stort. En træfældning af æbletræer kan dog blive nødvendigt, hvis dit æbletræ bliver sygt.

Pas godt på dine æbletræer – få hjælp til beskæring og træfældning

Det er bedst at undgå at fælde dine æbletræer. Så skal du nemlig til at starte helt forfra med et nyt lille æbletræ, som skal vokse sig stort. Det er langt bedre at beskære dit æbletræ, hvis du kan nøjes med det. For at sikre dig, at det bliver beskåret korrekt, kan du søge hjælp hos professionelle gartnere.

De har rigtig mange års erfaring i at beskære æbletræer, lave kroneløft og kan vejlede og rådgive dig, så du får det bedst mulige resultat. Så undgår du også selv at komme til at skære forkert, så træet tager skade. Det er nemlig nemt at komme til at skære for meget i træet, og når du først har beskåret for meget, så er der ikke noget at gøre.

Det kan også være, du er i en position, hvor du gerne vil have træet fjernet helt. I så fald kan det også være en rigtig god idé at kontakte en professionel, der kan hjælpe dig. Det kan nemlig være en omstændig affære, og en træfældningsvirksomhed vil have alt det rigtige udstyr.

Hvis du gerne vil passe godt på dine æbletræer og havens øvrige træer, så tag allerede i dag kontakt og få bestilt hjælp til din have, så du kan plukke sprøde æbler mange år endnu.