Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Hvornår er det tid til træfældning i din have?

At passe en have kan kræve en del arbejde. Der kan nemlig være meget at se til, hvis du gerne vil sørge for, at alting ser pænt og ordentligt ud. Selvom ideen med din have naturligvis på mange måder vil være at skabe et naturligt rum ved dit hus, så er der også grænser for, hvor vildt det skal være. Derfor er du også nogle gange nødt til at gribe ind og gøre noget, så haven ikke vokser helt vildt. Og når du har flere træer i haven, så er det heller ikke utænkeligt, at du før eller siden vil være nødt til at udføre træfældning. Så er det selvfølgelig værd at tage stilling til, hvornår det så er på tide.

Hav øje for farer

Det kan naturligvis være skønt med alverdens sorter i haven, så som birk, eg, fyr eller så meget andet. Men især med de større sorter er det vigtigt at have øje for, hvornår de går hen og udgør en fare i din have.

Der kan nemlig være farer ved det, når dine træer bliver for store eller gamle. Så kan de nemlig være mere udsatte i eksempelvis storm eller tordenvejr. Her er der nemlig en øget risiko for, at de vælter.

For at komme disse risici til livs kan det være en god idé at tage en snak med en arborist om, om det mon er på tide selv at udføre træfældning.

Du kan få hjælp til opgaven i både Frederikssund, Frederiksværk, Holbæk og Roskilde. Så er du sikker på, at alt bliver gjort på en sikker måde.

Træfældning af andre årsager

Det er naturligvis ikke kun af hensyn til farer, at du kan overveje at skaffe nogle af dine træer i haven af vejen. For det kan bestemt også være noget, du vælger at gøre af andre årsager. Og så kan du heldigvis også få professionel hjælp til opgaven.

Hvis du eksempelvis gerne vil gøre noget nyt i din have, som for eksempel at plante nye planter eller bygge en terrasse, så skal der ikke være noget i vejen. Så kan en arborist også hjælpe med at skabe mere plads.

Synes du blot, at der er for mange grene, eller at toppen rager lidt for højt i vejret, så kan beskæring måske også være tilstrækkeligt. Det kan bestemt også være en god måde at gøre din have endnu skønnere på.