Træpillefyret er stadigvæk billigt

Træer til haven eller træer til hjemmet. Ja, den er god nok. Med et træpillefyr har du nemlig brug for at hente træer til hjemmet også, så du har noget at fyre med, når kulden trænger sig på og hjemmet har brug for hjælp til at holde temperaturen oppe i et udholdeligt niveau.

Der er mange penge at spare med opvarmning fra et træpillefyr

Træpillefyret har været en opvarmningsmetode til mange hjem i Danmark igennem tiden og det er der en særlig grund til for med et træpillefyr kan der spares mange penge på varmeregningen og det er i den grad noget som vi danskere elsker at høre, kan lade sig gøre i disse tider.

Træpillefyret er ikke udgået og mange har ladet sig forvirre over at der for få år tilbage kom en del begrænsninger på hvilke brændeovne der var ”lovlige” at anvende i de danske hjem og hvilke der måtte skiftes ud i et klimamæssigt øjemed.

Der er noget lidt godt og noget lidt skidt for miljøet med et pillefyr

Der er i denne stund ikke tale om at der ikke må fyres med træpillefyr og det kan også sagtens lade sig gøre at fyre miljømæssigt korrekt, så man på den anden side i det mindste kan sørge for at der opvejes for den afbrænding der selvfølgelig ikke gavner klimaet.

Hvis du gerne vil have et træpillefyr til at klare opvarmningen i hjemmet, men du ikke bryder dig om at være den store gris med forureningen, så kan du vælge at købe miljømærkede træpiller. Disse træpiller er ikke piller der er lavet af presset træ, fra træer der er fældet til formålet, men er i stedet lavet af restsmuds fra træfældning til andre formål. Det vil altså sige at der ikke fældes nogle træer for at dække dig ind med træpiller til hjemmet.

En investering der for de fleste hurtigt er tjent hjem igen

Når der ses på et pillefyr til hjemmet, er der tale om en af de mest økonomiske opvarmningsmetoder til hjemmet som du kan benytte dig af og det er derfor hurtigt en investering der vil have tjent sig hjem indenfor ganske få år.

Personer der på stående fod har opvarmning med f.eks. gas- eller oliefyr vil hurtigere opnå en besparelse end de hjem hvor der er installeret f.eks. en varmepumpe der benytter sig af luften udendørs. Det handler altså meget om at se på hvilken fyringsmetode der i forvejen benyttes for at kunne se hvornår en investering med et træpillefyr vil være tjent hjem igen. Hertil skal man huske at der følger en del mere praktisk arbejde med et træpillefyr som hvis der f.eks. er tale om et oliefyr.